Akash Basmati rizs 5Kg
Az "Akash" basmati rizs minden egyes szemét gondosan termesztik és prémium minőségben szállítják. Az Akash a Pandzsáb völgyéből származik, amely a basmati rizs közvetlen bölcsője. A rizs megőrzi eredeti ízét és diós aromáját. Garantáljuk, hogy ha egyszer elkezd főzni ezzel a rizzsel, nem akar majd másikat használni.
Kategória: | Basmati rizs |
---|---|
Súly: | 5 kg |

Akash Basmati Ryža 5Kg

Ismerje meg a
Az "Akash" basmati rizs minden egyes szemét gondosan termesztik és prémium minőségben szállítják. Az Akash a Pandzsáb völgyéből származik, amely a basmati rizs közvetlen bölcsője. A rizs megőrzi eredeti ízét és diós aromáját. Garantáljuk, hogy ha egyszer elkezd főzni ezzel a rizzsel, nem akar majd másikat használni.

Összetétel
100% tisztaságú basmati rizs

Basmati rizs elkészítése
1.A rizst többször alaposan öblítse át.
2. Tegyük egy lábasba, és adjunk hozzá sót.
3. Adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű vizet - ideális esetben 2:3 rizs:víz, vagy kétszer annyi vizet, mint rizs - így a rizs a vízben fő meg, és nem gőzölög!
4. Forraljuk fel- ezen a ponton fedjük le az edényt alufóliával, és rögzítsük az edény szélei alatt, hogy a gőz ne szökjön ki az oldalán. Fedjük le a fedővel.
5. Kapcsoljuk le a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk főni 15 percig.
6. A 15 perc elteltével vegyük le teljesen a tűzhelyről, és hagyjuk a rizst még 5 percig gőzölni.
7. Vegyük le a fóliát, villával keverjük meg a rizst, és tálaljuk.
8. A főzés előtt néhány csepp tiszta ecetet is tehetünk a lábasba, hogy a rizsszemek ne váljanak szét.

Tippek a basmati rizs főzéséhez
Használjon igazán jó minőségű rizst, különben bármennyire is próbálkozik, a végeredmény nem lesz jó. A Tilda rizs nemcsak a hétköznapi fogyasztók, hanem a legjobb szakácsok körében is népszerű. Ahhoz, hogy a rizs könnyű és gyönyörűen pelyhes legyen, nagyon fontos, hogy főzés előtt többször alaposan megmossuk , amit sokan elfelejtenek.
Öntsük a rizst egy tálba és keverjük meg - első alkalommal nagyon zavaros lesz a víz, de néhány öblítés után a iszap teljesen eltűnik. A rizs ragacsosságát a keményítő okozza, amitől az öblítéssel megszabadulunk. A sót főzés előtt azonnal adjuk a rizshez, hogy szépen felszívódjon.
Ne sózd meg a rizst a főzés után, mert a végén még túlsózhatod. Használjon az edényre illeszkedő fedőt, ideális esetben alufóliát, amelyet pontosan a fedőre feszít. Ezzel megakadályozod, hogy a gőz elszökjön, amitől a rizs csak szép pelyhes és nem ragadós lesz.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!