Ashoka Butter Chicken Paszta 300g

Rövid leírás: Ez egy gazdag és ízletes paradicsom alapú paszta, amit általában ízletes csirkedarabokkal tálalnak. A szósz krémes állagáról, élénk színéről és ízletes fűszerezéséről ismert.

Kiszerelés: 300g

Várható kézbesítés:
17.01.2025
Raktáron (>5 db)
Kód: 11760
Márka: Ashoka
1 680 Ft
Kategória: Szószok főzéshez
Súly: 0.4 kg

Ashoka Butter Chicken Sauce 300g

A Butter Chicken paszta, melyet más néven murgh makhani-ként is ismernek, egy népszerű indiai kulináris remekmű, mely a 20. század 50-es éveiben jelent meg Dél-Delhiben, Indiában. Ez egy gazdag és ízletes paradicsom alapú paszta, amit általában ízletes csirkedarabokkal tálalnak. A szósz krémes állagáról, élénk színéről és ízletes fűszerezéséről ismert.

Összetevők

A Butter Chicken szószhoz gyakran használt hozzávalók közé tartoznak a paradicsom, vaj vagy ghee (tisztított vaj), hagyma, fokhagyma, gyömbér, tejszín és egy fűszerkeverék. A használt fűszerek változhatnak, de általában tartalmaznak garam masalát, köményt, koriandert, kurkumát, chili porot és kasuri methi-t (szárított metélőhagyma levél). Ezek a fűszerek hozzájárulnak a szósz komplex és aromás ízvilágához.

A Butter Chicken szósz elkészítése általában magában foglalja a hagyma, fokhagyma és gyömbér vajban vagy ghee-ben való puhára párolását, amíg lágyak és illatosak lesznek. Ezután hozzáadják a paradicsomot pürés formában, valamint a fűszereket, majd lassú tűzön főzik a szószt, hogy az ízek összeérjenek. Az jellegzetes krémes állag eléréséhez a végén tejszínt vagy joghurtot adnak hozzá.

Felhasználása

Hagyományosan a Butter Chicken szósz tandoori csirkével, egy fűszeres, marinált csirkefajtával tálalják, amit egy tandoor nevű hagyományos agyag sütőben sütnek meg. Az elkészült csirkedarabokat hozzáadják a kész szószhoz, hogy a gazdag ízeket magukba szívják. Azonban más fehérjeforrásokkal, mint például paneer (indiai sajt), tofu vagy zöldség, is élvezhető vegetáriánus vagy vegán változatban.

A Butter Chicken szósz íze gyakran savanykás, pikáns és enyhén fűszeresnek írható le. A krémes paradicsomos szósz és az aromás fűszerek kombinációja egy ízletes harmóniát teremt, amit sokan szeretnek. Általában naan kenyérrel vagy párolt rizzsel fogyasztják, melyek segítenek felszívni az íz

Zloženie: voda, soľ, koriandrové prášok, slnečnicový olej, červená šošovicová múka, červený chilli prášok (5%), rascový prášok, cesnak, zázvor, okysľujúce látka: kyselina octová (E260); Kurkuma v prášku, aníz, senovka, bobkový list, škorica, klinčeky.

 

 

 

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés