Szárított chilipaprika - előnyök és felhasználási módok

Szárított chilipaprika

Chili kis piros paprika elképesztő erővel, élénkítő ízzel, szemet gyönyörködtető, ilyenek a mi egész szárított chilipaprikáink. Nap és szél, eső és szivárvány, a mi chilink mindent látott, ahogy nőtt, hogy eljusson Önhöz, vásárlóinkhoz.

A világ konyhájának része

A chili bármilyen formában a világ számos konyhájának része, és egyes receptek egyszerűen nem nélkülözhetik. Ezért egyértelműen a konyha nélkülözhetetlen része, és gondoskodjon róla, hogy ne hiányozzon otthonából!

A chili egészségügyi előnyei

  • Segíti az anyagcsere gyorsabb működését
  • Felgyorsítja az emésztést és fertőtleníti a gyomrot
  • Melegíti a szervezetet

A chili használata a konyhában

A chilit elsősorban a fűszeres főzésben használják. Miután megfőtt, jobban keveredik más ételekkel. Ha szárított chilit aprítanánk salátába, az íze rendkívül csípős lenne, ami aztán csak az emberek nagyon kis százalékának tetszene.

A chili különösen jól illik a hüvelyesekhez! Legyen szó vörös lencséről egy curryben vagy paradicsommal sült csicseriborsóról, a chili pont a megfelelő lökést adja az ételnek, és tökéletesen kiegészíti a hüvelyeseket. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a levesekről sem, akár sült zöldségekkel, akár csak hüvelyesekkel készülnek.

Kínálatunkban talál aprított chilit, amely inkább a hidegkonyhai ételekhez alkalmas, aztán természetesen egész szárított chilipaprika csomagokat is.

Tudta, hogy...

A szárított chilit olajban is pácolhatja. Öntsön olívaolajat a chilire, vagy ízlés szerint adhat hozzá más fűszernövényeket, például koriandert vagy citromfüvet, és hagyja pácolódni legalább egy hétig, mielőtt először használná. Higgye el, az olaj akkor lesz igazán csípős! A chiliolaj talán a legjobb módja annak, hogy friss zöldségekhez és salátákhoz egy kis csípősséget adjunk, mivel szépen keveredik a többi ízzel, és nem fogunk elviselhetetlenül csípős falatokat kapni!

Fűszerezhetünk vele leveseket, mártásokat, pörkölteket, húsos és vegetáriánus ételeket, és a kulináris fantáziánknak nincsenek határai.

Termékünk chilipaprika egészben szárítva praktikus, átlátszó csomagolásban van, könnyen tárolható és minden használat után jól zárható.

A chilipaprika jótékony hatása nem csak a kapszacin tartalmának köszönhető, hanem a C-vitaminnak, a B-karotinnak, az ásványi anyagoknak és az illóolajoknak is. Bizonyítottan gyorsítják a nátha kezelését, és az emésztőrendszerre is pozitívan hatnak. Természetes afrodiziákumként tartják számon J és nem utolsósorban hatással vannak a szervezetben zajló zsírégetést segítő folyamatra.

Hogyan kell szárítani a chilit

A szárítás nagyszerű módja annak, hogy a felesleges chiliszüretet megőrizze a jövőre nézve. A szárított chilit számos ételben felhasználhatjuk, és ha megfelelően szárítjuk, akkor vízbe merítve még rehidratálhatjuk is. Akárhogy is, a szárítással egész évben élvezheti az ízletes, szezonális zöldségeket. Tanulja meg tehát, hogyan kell a paprikát szárítani, számos körülményt szem előtt tartva, például a légáramlást, az időjárást és a páratartalmat. Válassza ki azt a módszert, amelyik a legjobban megfelel Önnek, és amelyikhez rendelkezik a szükséges felszereléssel.