Laila Barna Basmati Rizs 5Kg
A " Laila" barna rizs leginkább köretként vagy zöldségsaláta alapjaként alkalmas. A barna rizs szemcséi sokkal jobban összetartanak és több tápanyagot tartalmaznak, mint a fehér rizs. Ideális kombináció a hüvelyesekkel , amelyek sok energiát adnak hozzá és tápláló ételt alkotnak.
Kategória: | Barna rizs |
---|---|
Súly: | 5 kg |
Laila Barna Basmati Rizs 5 kg
Zoznámte sa
A Laila barna rizs leginkább köretként vagy zöldségsaláta alapjaként alkalmas. A barna rizsszemek sokkal jobban összetartanak és több tápanyagot tartalmaznak, mint a fehér rizs. Ideális kombináció a hüvelyesekkel , amelyek sok energiát adnak hozzá és tápláló ételt alkotnak.
Ktorú ryžu si vybrať?
Webáruházunkban 11 fajta rizst talál, különböző minőségben, különböző termelőktől.
Zloženie
100% barna basmati rizs
Ako uvariť perfektnú hnedú ryžu?
A rizst többször öblítse le. A barna rizst nem olyan fontos átöblíteni, mint a fehér rizst, de ettől diósabb lesz az íze, élénkebb aranyszínűvé válik, és megszabadul a feldolgozás során esetlegesen belekerült szennyeződésektől.
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olívaolajat (1-2 evőkanálnyit 2 csésze rizsre), és gyorsan pirítsuk meg benne a rizst. Ez a lépés nem kötelező, de mindenképpen hangsúlyosabb ízt ad a rizsnek.
Öntse fel forró vízzel - 2 csésze rizsre 2 1/2-3 csésze víz jut 2 csésze rizsre. Forraljuk fel fedő alatt. Adjunk hozzá egy teáskanál sót.
Amikor a víz elkezd egy kicsit bugyogni, csökkentse a tűzhely hőfokát nagyon alacsonyra ( 1-2 fok is megteszi), és fedő alatt hagyja kissé bugyogni. Ha a fedél nem zár jól, fedjük le a fazekat fóliával, hogy a víz ne párologjon el túl gyorsan. A rizsnek párolódnia kell. Hagyjuk állni körülbelül 15 percig.
Ezután vegye le a tűzhelyről, és hagyja pihenni még körülbelül 10 percig. Ez lehetővé teszi, hogy a rizs magába szívja a felesleges nedvességet, és gyönyörűen bolyhos legyen. Tálalás előtt keverje meg villával.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!