Laila Basmati Rizs 5Kg
A „Laila” termelőnk első osztályú basmati rizse nem csak ázsiai ételek készítésére alkalmas. Akár rizottót, akár hagyományos indiai biryanit szeretne főzni, biztos lehet benne, hogy ha a Laila basmati rizst választja, biztosan a megfelelő megoldás lesz.
Kategória: | Basmati rizs |
---|---|
Súly: | 5 kg |
A tétel elfogyott… |
A „Laila” termelőnk első osztályú basmati rizse nem csak ázsiai ételek készítésére alkalmas. Akár rizottót, akár hagyományos indiai biryanit szeretne főzni, biztos lehet benne, hogy ha a Laila basmati rizst választja, biztosan a megfelelő megoldás lesz.
Összetevők
100% tiszta Basmati rizs
A Basmati rizs elkészítése
1. Öblítse át többször alaposan a rizst.
2. Tegyük egy lábasba, és adjunk hozzá sót.
3. Adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű vizet - ideális esetben 2:3 rizs:víz, vagy kétszer annyi vizet, mint rizs - így a rizs a vízben fog megfőni, és nem gőzölögni!
4. Forraljuk fel- ezen a ponton fedjük le az edényt alufóliával, és rögzítsük az edény szélei alatt, hogy a gőz ne szökjön ki az oldalán. Fedjük le a fedővel.
5. Kapcsoljuk le a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk főni 15 percig.
6. A 15 perc elteltével vegyük le teljesen a tűzhelyről, és hagyjuk a rizst még 5 percig gőzölni.
7. Vegyük le a fóliát, villával keverjük meg a rizst, és tálaljuk.
8. A főzés előtt néhány csepp tiszta ecetet is tehetünk a lábasba, hogy a rizsszemek ne váljanak szét.
Top tippek a basmati rizs főzéséhez
Használjon igazán jó minőségű rizst, különben bármennyire is próbálkozik, a végeredmény nem lesz jó. A Tilda és a Laila rizs nemcsak a hétköznapi fogyasztók, hanem a legjobb szakácsok körében is népszerű. Ahhoz, hogy a rizs könnyű és gyönyörűen pelyhes legyen, nagyon fontos, hogy főzés előtt többször alaposan megmossuk , amit sokan elfelejtenek.
Öntsük a rizst egy tálba és keverjük meg - első alkalommal nagyon zavaros lesz a víz, de néhány öblítés után a iszap teljesen eltűnik. A rizs ragacsosságát a keményítő okozza, amitől az öblítéssel megszabadulunk. A sót főzés előtt azonnal adjuk a rizshez, hogy szépen felszívódjon.
Ne sózd meg a rizst a főzés után, mert a végén még túlsózhatod. Használjon az edényre illeszkedő fedőt, ideális esetben alufóliát, amelyet pontosan a fedőre feszít. Ezzel megakadályozod, hogy a gőz elszökjön, amitől a rizs csak szép pelyhes és nem ragadós lesz.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!