Laila hosszú szemű basmati rizs 5kg
A „Laila” gyártó prémium hosszú szemű basmati rizs számos étel elkészítéséhez alkalmas, nem csak Ázsiában. Akár rizottót, akár hagyományos indiai biryanit szeretne főzni, biztos lehet benne, hogy elégedett lesz, ha a Laila rizst használja.
Kategória: | Hosszú szemű rizs |
---|---|
Súly: | 5 kg |
Laila hosszú szemű basmati rizs 5kg
Ismerje meg a
A „Laila” gyártó prémium hosszú szemű basmati rizs számos étel elkészítésére alkalmas, nem csak Ázsiában. Akár rizottót, akár hagyományos indiai biryanit szeretne főzni, biztos lehet benne, hogy elégedett lesz, ha a Laila rizst használja.
Hozzávalók
100% tisztaságú basmati rizs
Basmati rizs elkészítése
1. Öblítse át többször alaposan a rizst.
2. Tegyük egy lábasba, és adjunk hozzá sót.
3. Adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű vizet - ideális esetben 2:3 rizs:víz, vagy kétszer annyi vizet, mint rizs - így a rizs vízben fő, nem pedig gőzben!
4. Forraljuk fel- ezen a ponton fedjük le a fazekat alufóliával, és rögzítsük a fazék széle alatt, hogy a gőz ne szökjön ki az oldalán. Fedjük le a fedővel.
5. Kapcsoljuk le a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk főni 15 percig.
6. A 15 perc elteltével vegyük le teljesen a tűzhelyről, és hagyjuk a rizst még 5 percig gőzölni.
7. Vegyük le a fóliát, villával keverjük meg a rizst, és tálaljuk.
8. A főzés előtt néhány csepp tiszta ecetet is tehetünk a lábasba, hogy a rizsszemek ne váljanak szét.
Tippek a basmati rizs főzéséhez
Használj igazán jó minőségű rizst, különben próbálkozhatsz bármennyire is, de a végeredmény nem lesz jó. A Tilda rizs nemcsak a hétköznapi fogyasztók , hanem a legjobb szakácsok körében is népszerű. Ahhoz, hogy a rizs könnyű és gyönyörűen bolyhos legyen, nagyon fontos, hogy főzés előtt többször alaposan megmossuk , amit sokan elfelejtenek.
Öntsük a rizst egy tálba és keverjük meg - első alkalommal a víz nagyon zavaros lesz, de néhány öblítés után a iszap teljesen eltűnik. A rizs ragacsosságát a keményítő okozza, amitől az öblítéssel megszabadulunk. A sót főzés előtt azonnal adjuk a rizshez, hogy szépen felszívódjon.
Ne sózza meg a rizst csak a főzés után, mert túl sós lesz. Használjon az edényre illeszkedő fedőt, ideális esetben alufóliát, amelyet pontosan a fedőre feszít. Ezzel megakadályozod, hogy a gőz elszökjön, amitől a rizs csak szép pelyhes és nem ragadós lesz.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!