Royal Orient Prémium Jázmin Rizs 1Kg

Várható kézbesítés:
17.01.2025
Raktáron (>5 db)
Kód: 13494
Márka: Royal Orient
1 470 Ft
Kategória: Jázmin rizs
Súly: 1 kg

Ismerje meg a Royal Orient thai jázmin rizsét!

A Royal Orient thai jázmin rizsét évek óta a legjobb minőségű prémium rizsként fogyasztják nemcsak Ázsiában, hanem Európában is. Ez az egyik rizs, amelyet a vezető ázsiai éttermek választanak ételeik elkészítéséhez

Melyik rizst válasszam?

E-shopunkban 11 féle rizst találsz, különböző minőségű, korú és több gyártótól. Ha nem vagy biztos a választásodban, olvasd el a cikket ITT

Összetevők

100% tiszta jázmin rizs

Jázmin rizs elkészítése:

A lényeg, hogy megfelelő mennyiségű vizet használjunk, és főzés közben figyeljük a vízszintet, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet, de ne azelőtt, hogy feltétlenül szükséges.

1. Mindig jó minőségű jázminrizst használjon, és főzés előtt többször alaposan öblítse le, hogy elkerülje a túlzott ragadást.

2. Mérje meg a rizst (2 csésze), és öblítse le kétszer-ötször.

3. Használjon 2 1/2 csésze vizet 2 csésze rizshez – láthatja, hogy csak egy kicsivel több víz van benne.

4. A rizst fazékba tesszük, a megadott mennyiségű vízzel felöntjük és egy evőkanál sót (ideális esetben Himalája sót) teszünk bele. Soha ne sózzuk a rizst főzés után, mert így a rizs ismét ragacsosabb lesz.

5. Forraljuk fel a rizst. Hagyja egy kicsit buborékolni, majd csökkentse a hőt.

6. Használjunk szorosan záródó fedőt az edényre, ha túl sok gőz távozik a fedő alól, vegyünk egy fóliát az edény lefedésére, és zárjuk le, mielőtt letakarjuk a fedővel.

7. Hagyja a rizst így párolni körülbelül 10-15 percig. Nagyon vigyázz, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, elég 1-2 fok is.

8. 10 perc elteltével ellenőrizze a rizst, és ha kevés víz maradt az alján, és a rizs már majdnem kész, akkor villával simítsa meg a rizst, fedje le egy kis időre alufóliával, hogy gőz keletkezzen az edényben (30 másodperc elég).

9. Kapcsolja ki teljesen a tűzhelyet, és hagyja főni a rizst körülbelül 5 percig. Ez csak kis mennyiségű gőzt ad hozzá, és melegen tartja a rizst.

10. Tálalás előtt még egyszer keverjük össze villával.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés