Royal Orient Prémium Jázmin Rizs
Kategória: | Jázmin rizs |
---|
Royal Orient Prémium Jázmin rizs 18Kg/Royal Orient Premium Jasmine Rice 10Kg
Ismerje meg a Royal Orient thai jázmin rizsét!
A Royal Orient thai jázmin rizsét évek óta a legjobb minőségű prémium rizsként fogyasztják nemcsak Ázsiában, hanem Európában is. Ez az egyik rizs, amelyet a vezető ázsiai éttermek választanak ételeik elkészítéséhez
Melyik rizst válasszam?
E-shopunkban 11 féle rizst találsz, különböző minőségű, korú és több gyártótól. Ha nem vagy biztos a választásodban, olvasd el a cikket ITT
Összetevők
100% tiszta jázmin rizs
Jázmin rizs elkészítése:
A lényeg, hogy megfelelő mennyiségű vizet használjunk, és főzés közben figyeljük a vízszintet, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet, de ne azelőtt, hogy feltétlenül szükséges.
1. Mindig jó minőségű jázminrizst használjon, és főzés előtt többször alaposan öblítse le, hogy elkerülje a túlzott ragadást.
2. Mérje meg a rizst (2 csésze), és öblítse le kétszer-ötször.
3. Használjon 2 1/2 csésze vizet 2 csésze rizshez – láthatja, hogy csak egy kicsivel több víz van benne.
4. A rizst fazékba tesszük, a megadott mennyiségű vízzel felöntjük és egy evőkanál sót (ideális esetben Himalája sót) teszünk bele. Soha ne sózzuk a rizst főzés után, mert így a rizs ismét ragacsosabb lesz.
5. Forraljuk fel a rizst. Hagyja egy kicsit buborékolni, majd csökkentse a hőt.
6. Használjunk szorosan záródó fedőt az edényre, ha túl sok gőz távozik a fedő alól, vegyünk egy fóliát az edény lefedésére, és zárjuk le, mielőtt letakarjuk a fedővel.
7. Hagyja a rizst így párolni körülbelül 10-15 percig. Nagyon vigyázz, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, elég 1-2 fok is.
8. 10 perc elteltével ellenőrizze a rizst, és ha kevés víz maradt az alján, és a rizs már majdnem kész, akkor villával simítsa meg a rizst, fedje le egy kis időre alufóliával, hogy gőz keletkezzen az edényben (30 másodperc elég).
9. Kapcsolja ki teljesen a tűzhelyet, és hagyja főni a rizst körülbelül 5 percig. Ez csak kis mennyiségű gőzt ad hozzá, és melegen tartja a rizst.
10. Tálalás előtt még egyszer keverjük össze villával.
Válasz