Royal Orient Prémium jázminrizs 18kg

Várható kézbesítés:
20.10.2025
Raktáron (1 db)
Kód: 998611
Márka: Royal Orient
22 590 Ft
Kategória: Jázmin rizs

Ismerje meg

A Royal Orient márka thaiföldi jázminrizse már évek óta a legmagasabb minőségű prémium rizsnek számít nemcsak Ázsiában, hanem Európában is. Azok közé a rizsfajták közé tartozik, amelyeket a vezető ázsiai éttermek is választanak ételeik elkészítéséhez.

Melyik rizst válasszon?

E-boltjában 11 féle rizst talál, különböző minőségben, korú és több gyártótól. Ha nem biztos a választásban, olvassa el a cikket ITT.

Összetétel

100% tiszta jázminrizs

Jázminrizs elkészítése

A kulcs a megfelelő vízmennyiség használata, és főzés közben figyelni kell a vízszintet, és szükség esetén vizet kell hozzáadni, de ne korábban, mint amennyire feltétlenül szükséges.

1. Mindig minőségi jázminrizst használjon, amelyet főzés előtt többször alaposan öblítsen le, hogy megakadályozza a túlzott ragadást.

2. Mérje ki a rizst (2 csésze) és öblítse át kétszer-ötször.

3. 2 csésze rizshez használjon 2 1/2 csésze vizet – láthatja, hogy a víz mennyisége csak kissé több.

4. Tegye a rizst egy edénybe, öntse rá a megadott mennyiségű vizet, és adjon hozzá egy evőkanál sót (ideális esetben himalájai sót). Soha ne sózza meg a rizst főzés után, mert ezáltal a rizs újra ragadósabbá válik.

5. Forralja fel a rizst. Elég, ha csak enyhén bugyogni kezd, majd csökkentse a hőmérsékletet.

6. Használjon jól illeszkedő fedőt a fazékra. Ha túl sok gőz távozik a fedél alól, vegyen egy darab alufóliát, amellyel letakarja és lezárja a fazekat, és csak utána tegye rá a fedőt.

7. Hagyja a rizst így párolni körülbelül 10-15 percig. Nagyon ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, elegendő az 1-2 fok.

8. 10 perc múlva ellenőrizze a rizst, és ha már csak kevés víz maradt az alján, és a rizs már majdnem kész, keverje meg a rizst egy villával, majd fedje le még egy kicsit alufóliával, hogy a fazékban még gőz keletkezzen (30 másodperc elegendő).

9. Kapcsolja ki teljesen a tűzhelyet, és hagyja még kb. 5 percig állni. Így csak kis mennyiségű gőz keletkezik, és a rizs melegen marad.

10. Tálalás előtt ismét keverje át villával.

Beszélgetés

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Kötelező mezők

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés