Shan Sindhi Biryani 60g
A "Shan" Sindhi Biryani a hagyományos fűszerek keveréke, amellyel ízletes keleti biryanit készíthet otthonában, és úgy élvezheti, mint egy igazi indiai étteremben.
Kategória: | Fűszerkeverék receptekkel |
---|---|
Súly: | 0.1 kg |
Shan Sindhi Biryani 50g
Elkészítési útmutató
Hozzávalók
1 kg hús, kisebb darabokra vágva
750 g basmati rizs
200 g finomra vágott paradicsom
250 g burgonya, kockára vágva
100 g joghurt
175 g hagyma
2 evőkanál savanyított fokhagyma
2 evőkanál reszelt friss gyömbér
10-20 kis zöld chili
1 marék friss koriander, apróra vágva
1 marék apróra vágott menta (vagy szárított)
170 ml olaj
1 csomag Shan Sindhi Biryani keverék
Elkészítési útmutató
Pirítsa aranybarnára a hagymát az olajban, majd adja hozzá a húst és a fokhagymát. További 5 percig süssük magas hőfokon.
Adja hozzá a Shan keveréket, a burgonyát, a joghurtot, a gyömbért, és párolja tovább 5 percig.
Adja hozzá a vizet (4 csésze marhahúshoz, 2 csésze csirkéhez). Fedjük le és pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Amint a hús megpuhult, 2 csésze szósznak kell maradnia, ha ez változik, adjunk hozzá vizet, ha többet, növeljük a hőfokot, és hagyjuk elpárologni.
Adja hozzá a paradicsomot, a zöld chilit, a koriandert és a mentát. Ne keverjük meg! Hagyjuk a felszínen, és lefedve főzzük még 5 percig.
Főzzük a rizst, amíg 3/4 részben megpuhul.
Adjuk hozzá a rizst a keverékhez, és hagyjuk 5 percig, amíg megpuhul. Tálalás előtt keverje meg.
Összetevők: Himalája só, chili, aszalt szilva, paprika, koriander, kurkuma, kömény, fahéj, szegfűszeg, fekete bors, gyömbér, ánizs, barna kardamom, szárított papaya, szójafehérje, citromsav, nádcukor, repceolaj, szilícium-dioxid.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!