Szárított zúzott Máriatövis
Rövid leírás: A leghatásosabb gyógynövény a máj regenerálására, amely közvetlenül használható. Beindítja az emésztőrendszeri folyamatokat, a bélrendszer méregtelenítését és a kiválasztást.
Kiszerelés: 900 / 2 000 gramm
Figyelmeztetés: Tárolja száraz és hűvös helyen. Kisgyermekektől távol tartandó.
Kategória: | Egészség & Ayurvéda |
---|
Szárított zúzott Máriatövis
A máriatövis (Silybum marianum) másnéven őszbogáncs, szamárkóró, vagy népies nevén boldogasszony tövise. Ez a kiváló gyógynövény a Kanári-szigetekről származik, a mi égövünkben főleg dísznövényként termesztik.
Az érett termésében szilimarin nevezetű anyag termelődik, amely segít a máj megtisztulásában, valamint a májsejtek és a máj membránjának regenerációjában. A szilimarin a máriatövis termésének héjában található meg, szeptember végén és október elején termelődik, amikor a növény beérik. Ebben az időszakban a növény minimum 25 °C-os hőmérsékletet igényel. A tövis termését a megérett bogyók leszedésével gyűjtik be, ezeket megszárítják, majd pedig összezúzzák. A mi éghajlati feltételeink is lehetővé teszik a termesztését, viszont nem érik meg olyan szintűre és minőségűre mint a mediterrán vidékeken. A szilimarin (bioflavonoidok komplexe) erős antioxidáns – erősebb mint a C- és az E-vitamin. A máriatövis gyógyító hatásait már az ókori gyógyítók is ismerték, akik főleg májgyulladás gyógyítására használták. A tövis másik pozitív tulajdonsága, hogy telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik egyes vitaminok és ásványi anyagok helyes felszívódását. A vitaminhiányos vér az okozója az úgynevezett civilizációs betegségeknek.
A máriatövis termését ezért kínáljuk Önnek nagyon finomra zúzott formában, mivel így képes a legjobban regenerálni a májsejteket és a máj membránját.
🔍 A szárított, őrölt máriatövis főbb előnyei:
1. A máj védelme és regenerálása
A máj a fő méregtelenítő szervünk, de minden nap terhelésnek van kitéve – a zsírok és gyógyszerek feldolgozásától kezdve az alkoholig vagy a környezetből származó méreganyagokig. A máriatövis hatóanyaga a szilimarin, amely nemcsak a májsejteket védi a károsodástól, hanem elősegíti azok regenerációját is. Rendszeres használatával javulhat a máj működése és az egész szervezet tisztulása.
2. Erős természetes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás
A szilimarin erős antioxidáns hatásával ismert – semlegesíti a sejteket károsító és a szervezet idő előtti öregedését okozó szabad gyököket. Ennek köszönhetően a máriatövis gyulladáscsökkentő hatással bír, támogatja az immunrendszert és segít a szervezetnek jobban megbirkózni az oxidatív stresszel, amely a civilizációs betegségekkel és a fáradtsággal is összefüggésbe hozható.
3. Támogatja az emésztést és a természetes méregtelenítést
A máriatövis pozitív hatással van az emésztőrendszerre is. Segít stimulálni az epének képződését, ezáltal javítja a zsírok emésztését és támogatja a hulladékanyagok rendszeres kiválasztását. Ezáltal segít a szervezetnek a természetes méregtelenítésben, és hozzájárulhat a könnyedség érzéséhez, a jobb anyagcseréhez, valamint az étkezés utáni puffadás és nehézségérzet megszűnéséhez.
4. Jobb tápanyag-felszívódás
A máriatövis természetes telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, amelyek javítják egyes vitaminok (pl. A, D, E, K) és ásványi anyagok felszívódását. Ez azt jelenti, hogy ha táplálékkiegészítőket szed vagy egészségesen táplálkozol, a máriatövis segíthet abban, hogy többet hozhass ki ezekből az anyagokból, és így hatékonyabbá tehesd általános egészségügyi ellátásodat.
Javasolt használat:
Közvetlen használat: 1 teáskanál szárított máriatövist vegyen be szájába, majd igyon rá minimum 3 dl vizet. Ezt javasoljuk naponta néhányszor megismételni (maximum 3-szor).
A szárított máriatövist hozzáadhatja különféle ételekhez is, mint például kásák, zabpehely, vagy joghurtok.
A napi adag ne haladja meg a 2 – 3 teáskanálnyi mennyiséget.
Máriatövisből készült tea: a szárított termés ne kerüljön kapcsolatba 40 °C-nál magasabb hőmérsékletű vízzel, mivel így sérülni tudnának a szilimarinban található hatóanyagok. A máriatövis terméséből készült tea nem megfelelő a máj regenerációjára. Ebből a gyógynövényből forrázatok készülnek (a leveleiből, a szárából és a gyökeréből), miközben mindegyik más egészségügyi problémára nyújt megoldást.
Mi különbözteti meg termékünket?
- Legmagasabb hatékonyság – a finom őrlés biztosítja a szilimarinnak jobb biológiai hozzáférhetőségét.
- Kémiai adalékok nélkül – 100% tiszta szárított gyümölcs, adalékanyagok nélkül.
- Többféle kiszerelés – 900 g-os és 2000 g-os csomagolás, igényeinek megfelelően.
Tápértékek:
Energiatartalom: 1236 kj/297 kcal
15%- referencia tápérték
Zsír 21 g- 30% (a zsírsavakat beleértve 4g- 20%)
Szénhidrátok 7g- 2,7%
Fehérjék- 20g- 40%
Só 0.01g- 0,16%
Kiszerelés: 900 / 2 000 gramm
Figyelmeztetés: Tárolja száraz és hűvös helyen. Kisgyermekektől távol tartandó.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!