Tilda Basmati Rizs 1Kg
Rövid leírás: A Himalája lábáról származó tiszta basmati rizs összetéveszthetetlen ízéről és varázslatos aromájáról ismert. A basmati rizs ezért joggal lett piacvezető.
Csomagolás: 1kg
Kategória: | Basmati rizs |
---|---|
Súly: | 1 kg |
Tilda Basmati Rice 1Kg
Ismerje meg a basmati rizst!
A Himalája lábáról származó tiszta basmati rizs összetéveszthetetlen ízéről és varázslatos aromájáról ismert. A basmati rizs ezért joggal lett piacvezető.
Melyik rizst válasszam?
E-shopunkban 11 féle rizst találsz, különböző minőségben, különböző gyártóktól. Ha nem biztos a választásban, tekintse meg a cikket ITT
Összetétel:
100% tiszta basmati rizs
Basmati rizs elkészítése:
1. A rizst többször alaposan öblítse le.
2. Tegyük egy fazékba, és sózzuk meg.
3. Adjon hozzá megfelelő mennyiségű vizet - 2:3 rizs: a víz az ideális, vagy kétszer annyi vizet, mint a rizs - ettől a rizs vízben fog megfőni, és nem gőzölög!
4. Forraljuk fel - ekkor fedjük le az edényt alufóliával, és rögzítsük az edény szélei alá, hogy a gőz ne távozzon az oldaláról. Fedjük le fedőkkel.
5. Csökkentse a hőmérsékletet minimumra, és hagyja főni 15 percig.
6. 15 perc elteltével vegye le teljesen a tűzhelyről, és hagyja még 5 percig gőzölni a rizst.
7. Levesszük a fóliát, villával összekeverjük a rizst és már tálalhatjuk is.
8. Főzés előtt néhány csepp tiszta ecetet adhat az edényhez, hogy a rizsszemek külön maradjanak.
Hasznos tippek a basmati rizs főzéséhez
Használjon igazán jó minőségű rizst, különben megpróbálhatja a legjobbat, de a végeredmény nem lesz jó. A Tilda rizsa nemcsak a hétköznapi fogyasztók, hanem a legjobb szakácsok körében is népszerű. Ahhoz, hogy a rizs könnyű és gyönyörűen bolyhos legyen, nagyon fontos, hogy főzés előtt többször alaposan megmossuk, amit sokan elfelejtünk.
Öntse a rizst az edénybe, és keverje meg - az első alkalommal a víz nagyon zavaros lesz, de néhány öblítés után az zavarosság teljesen eltűnik. A rizs ragadósságát a keményítő okozza, amitől öblítéssel megszabadulhatsz. A sót közvetlenül főzés előtt adjuk a rizshez, hogy jól felszívódjon.
Csak a rizs megfőzése után sózzuk, előfordulhat, hogy utána túlsózzuk. Használjon fedőt, amely az edényre ül, ideális esetben alufóliát, amelyet pontosan a fedőre nyújt. Megakadályozza a gőz kiszökését, amely gyönyörűen bolyhos és nem ragadós rizst eredményez.
A gyártóról
A Tildát a 70-es évek elején alapították Londonban. A cég nevét az alapító lányai, Tila és Daksha ötvözete alkotta. Az első basmati rizst nagy tartályokban mutatták be mindazok számára, akik aromás basmati rizst kerestek, amely a 70-es években főleg Nagy-Britanniában volt. A Tilda ma a világ különböző pontjain használt termékek széles skáláját kínálja. Jamaicától, Pakisztántól, Afrikától és Kantontól vissza a londoni Brick Lane-ig.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!