Vietnami nyári tekercsek - recept

Vietnami nyári tekercsek - recept

A vietnami nyári tekercsek, más néven "tavaszi tekercsek" vagy "nyári tekercsek", egy frissítő és finom étel, amely tökéletes a meleg nyári napokra. Ezeket a tekercseket általában friss zöldségekkel, fűszernövényekkel, hússal vagy garnélarákkal töltik, és vékony rizspogácsába csomagolják. Könnyen emészthetőek, és remek előételnek vagy könnyű főételnek is. Íme a vietnami nyári tekercsek elkészítésének receptje:

Hozzávalók:

  • 10 db Bamboo Tree rizspapír 340g - 16cm (kapható ázsiai boltokban).
  • 200 g kedvenc húsa (csirkemell, darált marhahús vagy garnélarák) - főzve és vékony csíkokra vágva.
  • 100 g Farmer rizstészta 400 g 3 mm-es rizstészta (beáztatva és a csomagoláson található utasítás szerint megfőzve).
  • 1 avokádó, meghámozva és vékony csíkokra vágva
  • 1 sárgarépa, meghámozva és vékony csíkokra vágva
  • 1 uborka, vékony csíkokra szeletelve
  • 1 pirospaprika, vékony csíkokra vágva
  • 1 marék szójababcsíra vagy borsószemek
  • 1 lime, félbevágva
  • 2 evőkanál halkészítmény (Nuoc Cham) vagy Lee Kum Kee Hoisin szósz 397 g a mártogatáshoz 1 marék friss menta és koriander (bazsalikomot is adhat hozzá).

Elkészítés:

  1. Készítse elő az összes hozzávalót - főzze meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint, főzze meg a húst és vágja vékony csíkokra, hámozza meg és vágja vékony csíkokra a zöldségeket, és készítse elő a fűszernövényeket.
  2. Öntsön meleg vizet egy tálba, és áztassa be a rizspapírt néhány másodpercre, amíg megpuhul és hajlékony lesz. Ezután tegyük egy tiszta, nedves törülközőre.
  3. Helyezzen néhány főtt rizstésztát a papír közepére.
  4. A tészta tetejére vékony hús- és zöldségcsíkokat - sárgarépát, uborkát, paprikát, avokádót, szójababcsírát és más, tetszés szerinti zöldségeket - helyezzen.
  5. Végül adjon hozzá friss fűszernövényeket - mentát és koriandert (és bazsalikomot, ha kívánja).
  6. Tekerje fel a tekercset úgy, hogy a két oldalsó szélét befelé hajtja, majd szorosan hengerré tekeri fel.
  7. Ismételje meg a folyamatot további rizspapírokkal és a többi hozzávalóval.
  8. A vietnami nyári tekercseket mártogatós mártásokkal, például halkészítménnyel (Nuoc Cham) vagy hoisinmártással tálaljuk. Citromlevet is adhat hozzá, hogy a tekercsek frissítő ízt kapjanak.
  9. A nyári tekercseket frissen, ideális esetben közvetlenül az elkészítés után tálalja. Ha nem tálaljuk azonnal, tároljuk a hűtőszekrényben, és fedjük le nedves ruhával, hogy ne száradjanak ki.

Ezek a vietnámi nyári tekercsek kiváló választás a nyári napok frissítésére, könnyű és élvezetes fogyasztani őket. Próbálja meg otthon elkészíteni őket, és élvezze finom ízüket és illatukat!