TRS Őrölt feketebors

Rövid leírás: A fekete borsot egyesek közönséges dolognak tartják. Nagyon fontos fűszerfajta a főzésben, és nemcsak a legtöbb ételben, hanem például a fűszeres teában is, amely Ázsia-szerte népszerű, és hazánkban is egyre népszerűbb. Nagyon fontos, hogy jó minőségű fűszert válasszunk, hogy megőrizze az ízét és az aromáját.

Csomagolás: 100g vagy 400g

Változat
Várható kézbesítés:
17.01.2025
Raktáron (>5 db)
Kód: 4485/100
Márka: TRS
1 050 Ft
Kategória: Őrölt fűszerek

TRS Őrölt feketebors 100g

A TRS őrölt fekete bors az egyik leggyakrabban használt fűszer a világon, és a világ számos hagyományos konyhájának része. Ezt a fűszert a Dél-Indiában őshonos, eredetileg csak Délkelet-Ázsia trópusi területein termesztett Piper nigrum növény szárított bogyóinak őrlésével nyerik.

Az őrölt feketeborsnak többféle formája létezik, a legelterjedtebb az egész bogyókból készült őrölt bors. Használható önálló fűszerként vagy fűszerkeverék részeként. Az őrölt fekete borsnak erős íze és illata van, és intenzív fűszeres aromát kölcsönöz az ételeknek.

Egészségügyi előnyei


Fűszerként való felhasználásán kívül az őrölt fekete borsnak van néhány egészségügyi előnye is. Antioxidánsokat és antibakteriális anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében. A fekete bors javítja az emésztést is, mivel serkenti a sósavtermelést a gyomorban, ami fokozza az emésztést és csökkenti a puffadás érzését. További előnye, hogy a fekete bors segíti a szervezet méregtelenítését azáltal, hogy elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből és javítja az anyagcserét.

A TRS őrölt fekete borsot számos receptben használják. Húsételekhez, halakhoz, zöldségekhez, salátákhoz, mártásokhoz és levesekhez adható. Egyes országokban desszertekben és édességekben is használják. Az indiai receptekben a fekete borsot gyakran használják más fűszerekkel, például korianderrel, kardamommal és cayenne-i borssal együtt.

Felhasználása

Az őrölt fekete bors használatakor óvatosan és takarékosan kell bánni vele, mivel erős íze van, és egyesek számára túlságosan csípős lehet. Fontos megjegyezni, hogy a fekete bors elveszítheti ízét és aromáját, ha hosszú ideig tárolják, vagy ha fénynek, hőnek és nedvességnek van kitéve. Ezért az őrölt fekete borsot sötét, száraz helyen kell tárolni, hogy megőrizze minőségét és ízét.

Egyéb előnyei

  • Nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz
  • Javítja az emésztést és fertőtleníti a gyomrot.
  • Antibakteriális hatású
  • Segíti az anyagcsere működését
  • Antioxidáns hatású
  • Enyhíti az olyan légzőszervi problémákat, mint a megfázás és a nátha

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés